Galaflex

 

Priča započinje u drevnoj Grčkoj s Pigmalionom, mitskim kraljem Cipra. Budući da nije mogao pronaći pravu ljubav, mladi je kralj svoj život posvetio umjetnosti i skulpturi. Koristeći se svojim majstorstvom u umjetnosti, iz slonovače je isklesao kip najsavršenije žene koju je mogao zamisliti. Bio je toliko zaokupljen ljepotom koju je stvorio, zaljubio se i nazvao kip Galatea. Svaki dan nježno bi poljubio kip kako bi pokazao svoju ljubav. Njegovo je obožavanje privuklo pažnju božice Afrodite koja je skulpturu oživjela. Pigmalion i Galatea živjeli su svoju istinsku ljubav do kraja svojih dana. U Galatea Surgical dijelimo posvećenost Galatee stvaranju trajnih primjera snage i ljepote. U partnerstvu s kirurškom zajednicom Galatea Surgical, Inc nastoji stvoriti primjere snage i ljepote koji su test vremena.

Galatea Surgical, Inc. strastveno želi oživjeti snagu i ljepotu pacijenta ojačavanjem slabog i ugroženog tkiva inovativnim rješenjima za potporu mekom tkivu. Tim Galatea stvorio je portfelj optimiziranih uređaja za potporu mekom tkivu koji koriste nesintetički, biološki izveden i potpuno apsorbiran materijal: poli-4-hidroksibutirat (P4HB ™) koji isporučuje na uvjerenje da stvarna snaga počinje iznutra.

Galatea Vision

Zauvijek promijeniti standard njege u postupcima plastične i rekonstruktivne kirurgije, obogaćujući život pacijenata. Surađivati ​​sa znanstvenicima, inženjerima, kirurzima i pacijentima kako bi se identificirale mogućnosti za inovativne znanstvene pristupe podržane medicinom utemeljenom na dokazima koji udovoljavaju i premašuju osnovne potrebe kirurga i pacijenta. P4HB se postupno i predvidljivo razgrađuje hidrolizom u komponente koje su prirodne za ljudsko tijelo, što rezultira minimalnim upalnim odgovorom s manje kiselih nusproizvoda ili izazovima preoblikovanja, u usporedbi s drugim uređajima za potporu mekom tkivu.

GalaFLEX, GalaFLEX 3D i GalaFLEX 3DR naznačene su za upotrebu potpore mekom tkivu i za popravak, podizanje i pojačavanje nedostataka tamo gdje postoje slabosti ili praznine koji zahtijevaju dodavanje materijala za postizanje željenog kirurškog ishoda. To uključuje ojačanje mekog tkiva u plastičnoj i rekonstruktivnoj kirurgiji te opću rekonstrukciju mekog tkiva. Ti proizvodi, koji se nazivaju mrežicama Galatea, također su indicirani za popravak fascijalnih nedostataka koji zahtijevaju dodavanje ojačavajućeg ili premošćujućeg materijala kako bi se dobili željeni kirurški rezultat.

P4HB pripada velikoj skupini prirodnih biopolimera, poznatih kao polihidroksialkanoati (PHA). PHA postoje u prirodi kao rezerve energije u mikroorganizmima koje se mogu pohraniti i razgraditi po potrebi. Za razliku od ostalih polimera koji se danas koriste za potporu mekih tkiva, P4HB je biološki dobiven vlastitim postupkom biološke fermentacije, a ne kemijskom sintezom.

P4HB ima jedinstveni skup svojstava, posebno u usporedbi s drugim polimerima koji se obično koriste u upijajućim medicinskim uređajima, poput poliglikolida (PGA) i polilaktida (PLA), koji su u osnovi tvrđi materijali. Svojstva P4HB omogućuju proizvodnju biomaterijala visoke čvrstoće bez odricanja od elastičnosti da bi se dobila snažna, podatna vlakna od monofilamenta.

Mrežice P4HB dizajnirane su kako bi potaknule brzi rast tkiva i smanjile rizik od infekcije. P4HB uređaji testirani su u predkliničkim i kliničkim studijama kako bi se procijenila sigurnost i učinkovitost. Više od 3 milijuna pacijenata širom svijeta ugrađeno je s uređajima P4HB.

FDA je 2007. godine odobrila mrežice izrađene od P4HB za uporabu u aproksimaciji mekih tkiva, a u relativno kratkom vremenskom razdoblju druge su se primjene P4HB brzo proširile zbog njegovih jedinstvenih svojstava i dokazane biokompatibilnosti. Iste godine , FDA je odobrila očistila P4HB skelu za upotrebu u potpori mekih tkiva, a od 2019. postoji 29 dodatnih regulatornih odobrenja za proizvode izrađene od P4HB, uključujući Galatea Collection mrežice, koje nude jedinstvenu kombinaciju svojstava koja su dizajnirana za meka tkiva ojačanje u postupcima plastične i rekonstruktivne kirurgije. Ostali članovi obitelji P4HB uključuju MonoMax® mrežicu za aproksimaciju mekih tkiva, BioFiber® mrežicu za popravak tetiva i Phasix Mesh® za popravak kila. Svaki od ovih potpuno upijajućih proizvoda pruža produljeno zadržavanje čvrstoće i olakšava preoblikovanje in vivo kako bi se pružio snažan, trajni popravak.

Tvrtka Cell of The Future – COF d.o.o. je ekskluzivni zastupnik branda MENTOR (Johnson&Johnson), globalnog lidera u estetici grudi te drugih renomiranih svjetskih brandova u segmentu plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije.

INFORMACIJE